What inspires me to blog

Hva er det egentlig som får meg til å fortsette å blogge dag etter dag, uke etter uke, år etter år? Hvorfor utsetter jeg meg selv for offentligheten på denne måten? Hva er det som gjør meg inspirert og motivert til å seile skuta i havn hver gang?

Jeg liker å skrive innlegg om blogging, fordi det får meg til å reflektere over egen motivasjon og hva som er viktig for meg. I anledning en konkurranse inne hos Maiken Bull, hvor man skal skrive noe om hva som inspirerer en, vil jeg sette ord på hva som inspirerer meg til å blogge.

MINE BILDER, DINE BILDER
Det er ingen tvil om at bilder utgjør en stor del av bloggen min, og det er fordi bilder avspeiler stemninger uten ord. Jeg vil jo at dere skal bli med på reisen! Noen mener kanskje at det er en veldig enkel måte å blogge på, at teksten er det aller viktigste, men jeg mener at det kanskje er motsatt? Eller aller helst en blanding av gode bilder og inspirerende tekst. Uansett skal en blogg uten bilder være ekstremt velskrevet for at den skal vekke oppmerksomheten min. Det samme gjelder en blogg uten tekst – bildene må være av beste kvalitet og med de mest originale fremstillingene man kan tenke seg, om jeg skal gidde å følge den.

Det er når jeg har minnebrikken full av fine minner, at jeg kjenner det kribler i redigeringsfingeren og fortellerstemmen. Jeg er også en veldig stor fan av triksing og miksing i Photoshop, og når jeg ser magiske bilder skapt via en god linse og/eller ved hjelp av de hemmelige knappene i Photoshop, kan jeg bli veldig inspirert. Eksempler:


photo:katieandthemimzy


photo:jonnajinton


photo:supermarie

Jeg blir så inspirert av folk skaper noe med bildene eller tekstene sine. En følelse, en stemning, et eget univers. Det får meg til å ville gjøre drømmene mine om til noe ekte og håndfast.

GODE BLOGGER
Det er de gode bloggene som inspirerer en til å gjøre ens egen blogg enda bedre. Man trenger noe å strebe etter. De gode bloggene har gjerne stor suksess, men ofte ikke. Altfor ofte ikke, og det er kjempesynd, men sånn er det når den gjennomsnittlige bloggleseren er av slaget ung jente. Mange av de gode bloggene når gjerne ikke ut til den gemene hop, fordi de ikke er tilknyttet bloggportaler med et nettverk rundt, eller fordi de ikke er skrevet av jenter som ligner på Barbie, eller fordi de ikke handler om mote. Jeg mener ikke å si noe stygt om disse, jeg har faktisk en del “guilty pleasures” selv, jeg synes bare det er dumt at topplisten er så ensformig. Med det sagt er suksess inspirerende, no doubt, men sjenerelt sett finner jeg de mest inspirerende bloggen utenfor bloggtoppen. En liste over de bloggene jeg synes er best finner dere her!

LIVSVISDOM
En ting som inspirerer meg veldig er visdomsord fra bøker, filmer og musikktekster. Jeg vet egentlig ikke helt på hvilken måte inspirasjonen kommer ut og viser seg i skaperevnen min, men den er der, underliggende. Jeg ser veldig mye film, hører ekstremt mye på musikk (musikkprofiler: Spotify og LastFM) og prøver å lese bøker så ofte jeg får tid. Kloke ord kan få meg til å ville leve litt bedre, tenke etter hva som er viktig i livet og fortelle sidemannen at jeg er glad i ham.

 
photo:priv, tekst by Joseph Arthur


photo:priv, tekst fra CeeCee Honeycutts reddende engler av Beth Hoffman

THE WORLD
Det som kanskje inspirerer meg aller mest er å være ute i verden. Opplevelser. Si takk, si ja og bli med! Å gå i naturen gir meg for eksempel utrolig mye. Man får tid til å tenke dype tanker, tulletanker. Havet, skogen, stjernene, å være fri. Da detter ordene på plass i hodet mitt som perler på en trå. Å reise, se et nytt sted, om det så bare skulle være til en annen bydel. Å være med nye venner, gamle venner, treffe spennende mennesker. Så mange forskjellige liv. Om man bare kunne skrevet ned hver eneste historie!

LITT OM MOTIVASJON
Inspirasjon og motivasjon går hånd i hånd. Med inspirasjon kommer motivasjonen nesten automatisk, og å være motivert fører ofte til at man søker inspirasjon og at evnen til å utføre et prosjekt øker. Det som motiverer meg til å holde bloggen i gang er den der trangen til å skape noe. Sette noe på papiret. Fylle bildemappene med fine øyeblikk. Tanken på at jeg kanskje inspirerer noen andre til å skrive, ta bilder eller drodle i Photoshop. Leserne mine motiverer meg mer enn noe annet. Hadde det ikke vært for dere, hadde nok denne bloggen ligget seks fot under. Det å føle seg som en del av “gjengen”, skape et nettverk gjennom alle de sosiale mediene, treffe dere på ordentlig og få venner for livet!

Jeg blogger for å holde på med noe. Det er jo en hobby. Den mest perfekte hobbyen for min del. Jeg ivaretar kreativiteten min, samtidig som jeg stadig lærer noe nytt. Jeg tror jeg utvikler meg selv mens jeg skriver, får tankene på rett plass. I tillegg er det veldig gøy å tjene noen kroner på headere og andre ting, smil.

Nå lurer jeg på om dere har noe mer å legge til lista? Hva inspirerer deg til å skrive, fotografere, blogge?

 

11 thoughts on “What inspires me to blog

 1. Tror for min del handler det mest om å ha et sted hvor jeg kan uttrykke meg og samtidig få tilbakemelding på det jeg skriver. Er jo dessuten morsomt å inspirere andre også (eller, håpe på å inspirere andre hvertfall.)

 2. Blogging ER en hobby – amen, jeg er 100% enig!! Ååååå inspirasjon er så fint!! Jeg skrev faktisk et innlegg for et par timer siden om det samme – i den samme anledning! Har jo null sjanse å vinne mot deg, men så var det egentlig for deltakelsens skyld jeg ville være med: Det fikk meg til å tenke litt, det!

  Du skriver så fint, du Ida, og du har vært en av yndlingsbloggene helt fra jeg leste et av de første innleggene inne hos deg (som i, ikke et av dine førstskrevne, men fra jeg kom inn dit – du skjønner det meste, så jeg orker ikke skrive avhandling.. selv om det ble det nå allikevel!) Babbel – jeg er GLAD for at du enda er around, HURRA!

 3. Åh, dette var helt herlig å lese gjennom! <3

  Nå for tiden har jeg sykt mye motivasjon -og det kommer fra inspirasjon i form av DIY'er, YouTube videoer, bilder, tekster, bøker, klær, sko, sommer og sol! Jeg har bestilt materialer til å lage smykker og armbånd, jeg har funnet gamle duker som skal bli til noe nytt og ja, jeg liker at jeg er kreativ selv om jeg alltid har fått høre at jeg ikke er det ("du er akademikeren i familien du, kan bare lese"). Blogg er bra! <3

 4. Kjempefint innlegg! Jeg mangler virkelig inspirasjon for tiden, men forhåpentligvis er det bare en periode! I mellomtiden kan jeg leve meg litt inn i bloggen her, den er superfin <3

 5. Jeg starta å blogge fordi jeg ville at vennene mine skulle få følge meg på reisen min til ett nytt sted,og nå blogger jeg fordi jeg vil huske alt, og fordi jeg elsker å skrive. :)

 6. Her setter du ord på en del jeg har tenkt på også! Det er rart hvordan man får inspirasjon og motivasjon til å holde på med en blogg, helt for seg selv. Men når man ser på fordelene er det kanskje ikke så rart likevell:)

 7. jeg er enig i det meste du sier.
  nå er ikke jeg en sterk fotograf, men instagram hjelper litt da.. fordi da ser bildene bedre ut enn de egentlig er:P hehe

  Det viktigste er vel kanskje å blogge når man har lyst og kjenne at man må gjøre det bare å “beholde” lesere osv. da blir kvaliteten uansett so-so. for meg ihvertfall

 8. Jeg elsker, elsker, elsker bloggen din. Og jeg er verdens verste leser som aldri kommenterer… Unnskyld! Headeren din er stunning! WOW, du er så fliiink!

 9. Pingback: Sundae Goodie Bag¹² | Ida Sundae

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>