I en bokboble

Fikk oppdrag av dama bak Anettes bokboble å lage en ny header. De eneste stikkordene jeg fikk var bøker og øyenstikkere, så da ble det denne drømmende saken. En av mine favorittaktiviteter om sommeren er å sitte nettopp på svaberget der bildet er tatt og lese krim og familieromaner, mens jeg myser mot gjenskinnet i vannet.

Å.. det ble plutselig litt lenge til sommeren.

Mine bokprosjekter dette året:

– Fullføre Lolita (50 sider igjen)

– Tre britiske slektsdrama med kjærlighet, svik og aristokrati, Den glemte hagen Kate Morton, Arven Katherine Webb, Orkideens hemmelighet Lucinda Riley. Har på følelsen av at jeg kommer til å elske dem.

– Miljøthrilleren Chimera av Gert Nygårdshaug, gleder meg! Elsket Mengele Zoo. Så spennende og så fucked up.

Gjennom natten av Stig Sæterbakken. Om selvmord og sorg. Forfatteren begikk selv selvmord etter å ha skrevet denne romanen. Hyllet av Karl Knausgård.

– En søt liten bok på 170 sider med handling fra 1860-tallets Paris. Huset du elsket av Tatiana de Rosnay. Gleder meg til den nostalgiske følelsen av Paris, som det står på baksiden.

15 thoughts on “I en bokboble

 1. Yiiiha, endelig er du tilbake! :D Og så et bokinnlegg, hihi! *happyface*

  Handler “Lolita” om overgrep? Leste på bokelskere at den handlet om en mann som har et forhold til en 12 år gammel jente…? ;-s Og du forresten, jeg har lest en annen bok av K. Webb (du har oppført “Arven” her ser jeg!) og den likte jeg veldig godt. Hun har et veldig levende og skildrende språk, + at det er spenning, kjærlighet og drama fra start til slutt! Nå har jo ikke jeg lest “Arven”, men det er vel noe i samme gata ;) Iiiiih, den boken av Tatiana har jeg såå lyst til å lese – husker jeg elsket Saras nøkkel! Bøker fra Paris er generelt utrolig sjarmerende og fine! :)

  Håper du hadde en fin juleferie + nyttårsfeiring! <3

  SVAR: Hei du vakre skjønne milde! Takk for gladkommentar, blir alltid så glad for kommentarer fra deg <3 For å svare på spørsmålet ditt - ja, Lolita handler om en 40 år gammel mann som forelsker seg i en 12 år gammel jente. Han liker bare smånymfer, som han kaller dem. Jeg har lyst til å skrive om boka, så følg med. Den er også filmatisert to ganger, så de vil jeg også se!

  Hvilken bok av K. Webb har du lest? Jeg gleder meg til å lese henne :)

 2. Godt du er tilbake, Ida!

  Og for et spennende bokutvalg. Lolita var en av de beste bøkene jeg leste i 2012, uten tvil. Leste også The Secret Garden (eller var det i 2011), men den var ikke noe for meg.

  Håper du er klar for mer bloggings!

 3. utrolig fin header. jeg har også noen leseprosjekt for året. Forresten leste huset du elsket – helt sant , søt litn historie selv for meg som ikke er så godt kjent med paris. ;-)

 4. svar/

  God kveld! :D Å, så koselig å høre. Liker å spre glede og inspirasjon! :) Hihi. Skal holde utkikk etter den boken, med andre ord…SELV om jeg synes plotet høres litt vel, hm, brutalt ut 40 og 12 år rommer ganske mange år i mellom, liksom. Gulp. Menmen, får lese den først..haha.

  Jeg leste (eller, hørte på lydbok) “Det du ikke ser” (/”The unseen”) av K. Webb. Synes sånne romaner fra 1800-1900-tallet, et gedigent gods og en familiehemmelighet er så spennende og fascinerende! Og når det er fra landsbygda i England er det heeelt greit! <3

  Aw, wow, tusen takk for det! For øvrig er det ikke jeg som har ordnet det, så bør vel ikke ta creds for det, hahaha.. ei god venninne som heter Nina laget det til meg! :D Er veldig fornøyd, har litt mer bloggmotivasjon nå! (Selv om tiden gjerne flyr avgårde og jeg er nødt til å prioritere andre ting først…)

  <3

 5. Takk for mange fine boktips! Jeg har gått inn i en liten boktørke nå, aner ikke hva jeg skal lese. Men her var det mye å velge i! :) fantastisk at du er tilbake, har savnet deg og dine fine blogginnlegg!

 6. Sånn seriøst; Jeg tenkte på deg for to timer siden; at jeg ikke har hørt fra deg på lenge!!

  Uansett – digg header!! Og fin leseagenda. Jeg skal lese “Emma” av Jane Austen, også den nye til JK Rowling! Og sikkert resten av vampyrbøkene som har stått i hylla noen år…

  GODT NYTTÅR, IDa!!!!

 7. sv: Ååh tusen takk! Blir så glad når folk skriver sånn! :) Rakfisk faktisk! Det tror jeg ikke jeg har smart engang! Men gøy at du skal få franskene til å prøve det, blir gøy å se hvordan de liker det :D

  Så fin header! Skikkelig idyllisk og drømmende på samme tid. :) Jeg burde definitivt også lese mer dette året. Har kjøpt et par bøker som jeg har planer om å komme igjennom. Leste mye før, men det har dabbet litt av, må prøve å gjøre noe med det!

 8. Headeren er superfin :)

  Så gøy å ha en fin liste med bøker å se frem til. Jeg laget meg en liste på fire før jul, fikk to av dem til jul, har lest en av dem allerede og skal ønske meg resten til bursdagen min i februar, men vet ikke om jeg greier å vente så lenge da jeg leste ut den første på ca en uke. Mine er forresten Maya av Isabel Allende (lest), Syeskern fra Madrid av Maria Dueñas, Veien til Baranquilla av Thomas Hylland Eriksen og Tråden av Victoria Hislop.

  Skal garantert ta en titt på dine bokprosjekter for jeg vil trenge flere utover våren :)

 9. Hei på deg! Er kjempeglad for at du er tilbake og SUPERFORNØYD med headeren!! Du kan tro jeg har fått masse skryt :) Klemmer i fleng fra meg til deg :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>