I det grå lyset

Hver mandag, onsdag og fredag våkner jeg i det grå lyset av myke kyss. Noen ganger bare ett, fordi det er sent. Andre ganger setter han seg på sengekanten og studerer den halvsovende kvinnen med panneluggen rett til værs og foten halvveis ut av dyna.

En times tid senere våkner jeg sånn nesten ordentlig. Går på do i stummende mørke, fordi øynene svir. Vasker hendene på badet, hvor aromaen fra deodoranten og parfymen hans henger igjen i lufta. Jeg pleier å ta på meg morgenkåpen, den med rosa jordbær og hjerter på, den rødrutete pysjbuksen og de røde tøflene fra Husfliden.

På kjøkkenet finner jeg vannkokeren og lunkne rester av tevannet hans. Jeg koker nytt vann, som jeg heller over Spicy chocolate-teen fra Kusmi Tea. Ute i bakgården hører jeg nasjonalsangen synges av brannmennene. Det gjør de omtrent én gang i måneden. Jeg vet ikke hvorfor de synger den sangen ute i bakgården hver måned, men jeg liker det. Får en følelse av koselig og stolt. Jeg liker sangen, selv om jeg har hørt at teksten er blodig og fiendtlig. Men den handler om revolusjon, og revolusjon er bra.

Nå snør det både sidelengs fra høyre og sidelengs fra venstre og litt rett ned. Jeg setter meg ned for å skrive.

14 thoughts on “I det grå lyset

  1. Ååh, vakkert! Skikkelig vakkert! Kan jeg spørre korleis du redigerer bildene dine til å bli sånn?

    SVAR: Takk! Bildene – det meste er gjort med curves, lyset opp, litt lysere blått og rødt, samt Texture-Grain og/eller Noise-Add Noise.

  2. Så deilig å lese denne teksten sent på kvelden. Nå gleder jeg meg nesten til i morgen tidlig. Men savner allerede studietiden med lange morgenstunder. Jaja, livet er godt uansett. Og du, revolusjon er best!

  3. Hei du! I april reiser venninna mi og jeg til Paris for å bo der i en måned. Vi er så lei av kalde, mørke vinter-stockholm, så vi bare bare kjøpte flybilletter og booket leilighet i Montmartre og fikset privatlærer i fransk. Nå er vi så sykt glade og forventningsfulle og kan nesten ikke vente til vi får tilbringe våren i Paris! Jeg lurer bare på om du har noen gode råd og inside-tips å komme med? Vi har begge vært der flere ganger før, så de fleste turistattraksjoner er allerede krysset av på lista. Så hva anbefaler du oss å sjekke ut når vi har en hel måned til rådighet? Typ resturanter, kafeer, parker, markeder, butikker eller hva som helst annet? Klem!

    SVAR: Kult, gled dere! Jeg kan skrive et innlegg når jeg har blitt frisk og stormen over nettmagasinet har lagt seg :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>