How I spend my days

Hvordan får du egentlig dagene til å gå?

Det er rart med det der. Vi klager hele tiden over å ha for lite tid, og når vi først får hele døgnet i fanget, vet vi ikke hva vi skal bruke det til. Isn’t it ironic!? Men jeg skal si dere én ting, som dere med sikkerhet sier både titt og ofte selv, og det er at tida flyr. Jeg kom hit i desember og nå ser vi allerede slutten av mai. Jeg har bodd i Den Magiske Byen i et halvt år, og jeg vet nesten ikke hva jeg har gjort her, men nå skal jeg prøve å oppsummere litt, før jeg går over på hva jeg egentlig gjør.

I løpet av dette halve året har jeg vært tilbake i Norge to ganger, tilbragt en lang uke hos brødrene mine i London og en fantastisk skiuke i de Franske Alper. Jeg har vært på weekendturer til vestkysten av Frankrike, til der franskbeinet kommer fra og har familie og til der han andre franske kommer fra. Jeg har spilt tennis og pétanque, shoppet, gått på kino, fotoutstilling, danseforestilling, burlesqueshow, markeder og fem konserter. Jeg har hatt fire forskjellige besøk fra Norgesvenner; et vennepar, Mamma og Barten, Supermarie og Liseliten. Dessuten har vi hatt crêpesparty, utallige apéritifs (vorspiel) og minst femti restaurantbesøk. For ikke å glemme alle attraksjoner, parker, gater og smug jeg har oppdaget. Jeg skulle hatt en skritteller, for jeg vedder på at jeg har spasert jorda rundt, bare i gatene av Paris.

Jeg er veldig fornøyd! Jeg hadde ikke fått oppleve alt dette ved å bli værende på stedet hvil a.k.a. Oslo.

Men…

…så er det hverdagene da. De dagene som bare er og som raskt glemmes. Tro det eller ei, men de dagene kommer og går i Paris også. Jeg står opp. Dusjer. Kler på meg. Sminker meg om jeg gidder. Lager meg en kopp te. Spiser. Sjekker e-post, Facebook, bloglovin’ og nrk.no. Redigerer bilder, blogger. Tar oppvasken fra i går. Setter på en klesvask. Går i butikken og handler til lunsj og middag. Spiller Wordfeud og Draw Something. Skriver noe patetisk på Twitter. Laster opp et bilde på Instagram. Leser blogger, svarer på kommentarer. Gjør fransklekser. Biter negler. Ser på at vinden suser i tretoppene utenfor. Venter på franskbeinets hjemkomst klokken halv åtte…

Og tida flyr, selv om malingen tørker sakte. En sånn dag høres helt himmelsk ut, jeg vet, men i lengden? I lengden blir man gal av å ikke gjøre noe. Da jeg kom hit i desember, hadde jeg verken TV, Internett eller mobiltelefon å underholde meg med. Jeg måtte faktisk bruke fantasien, den vi voksne har glemt at vi har, til å få dagene til å gå.

Dette halve året har lært meg en masse! Jeg, som elsker å sove lenge, slappe av og drive med mine egne saker, ha et sted.. en arbeidsplass å gå til, for å kunne nyte etterlengtede fridager til det fulle. Det er ingen jeg trives så godt sammen med som meg selv, men jeg er et sosialt vesen og trenger daglig input fra andre mennesker. Jeg må snakke med dem, le med dem, diskutere med dem, lekesloss med dem, hehe. Jeg er superklar for å tre inn i en eller annen stilling, bli kjent med nye folk og få noen nyttige arbeidsoppgaver. Sånt er bra for både selvtilliten og selvfølelsen.

15 thoughts on “How I spend my days

 1. Hei!!

  Så interessant å lese at det er flere i samme situasjon. Jeg har også permisjon fra jobb for å pleie kjærligheten i utlandet og kjenner på mange av de samme følelsene du beskriver. Selv om alle sier man bør nyte det mens man kan er det ikke alltid like lett å sette pris på all fritiden når man ikke har noe “ordentlig” å ta fri fra. Må derfor si meg enig med deg at jeg trenger sterkt et sted å møte mennesker og gjøre noe nyttig for så å kunne drive med alle hobbyer på fritiden..

  Lykke til med jakten på arbeid!

  SVAR: Hei Astrid! Godt å høre at det ikke bare er meg.. jeg mener, ikke godt å høre at du har det sånn også, men da er jeg hvert fall ikke GAL. Hvor i verden befinner du deg? Lykke til videre du også!

 2. Du skriver godt, det skal du jammen ha! Skjønner godt at du blir litt rar i lengden ja, kjenner på følelsen selv, og jeg har hatt permisjon i 4 uker. Hadde jeg vært arbeidsledig over en periode hadde jeg nok blitt alvorlig rastløs. Men wordfeud er fint da. Rumble også om du ikke har prøvd det enda :D

  SVAR: Tusen takk! :) Rumble finnes dessverre ikke på Android ennå.

 3. Du gjør så mye fint!
  Jeg kjenner litt den følelsen å ikke ha noe å gjøre, å bare ønske seg mindre tid nesten hehe.
  Du skriver utrolig fint :)

 4. Jeg skjønner deg godt. Man får på en måte smaken på det i sommerferiene når man ikke har noe å gjøre…. Selv om jeg vet det ikke blir helt det samme…

 5. Hehe, merkelig det der. Vi normenn klarer ikke å nyte fri uten å ha noe å ha fri fra… Logisk nok i grunn. Si fra om du vil ta en kaffe/ vin en dag i Paris da. Om du føler for å prate litt norsk igjen. Vimser rundt her til slutten av august og alle mine venner jobber også til 7-8… :-)

 6. Å, det høres helt fantastisk ut i Paris! : )

  Men jeg kjenner igjen den følelsen i forbindelse med sommerferier. Jeg blir så passiv når jeg ikke har noe jeg må gjøre – dagene flyter i hverandre og kan bli veldig innholdsløse. Etter stund er det nesten deilig å starte med studier igjen og bli tvunget til å planlegge og systematisere mer.

 7. Skjønner deg godt! Tror det også kanskje kan handle om at når man har en jobb, noe å gå til – og møter andre mennesker, så bidrar man med noe, man får mestring – og man får et klapp på skulderen, man blir bekreftet som menneske, man blir sett – man betyr noe! Tror det rett og slett er et grunnleggende behov, å kjenne at det er bruk for en :)

 8. Du har fått gjort mye på mnd du har vært der, tross alt. Men jeg vet alt om lange dager som aldri virker å ta slutt..
  <3

 9. Jeg tror du har et poeng der! Jeg er sånn som elsker å drive dank, kan tilbringe timesvis alene med mine egne saker. Tror jeg da, mens jeg lengter meg bort fra skole og jobb. Men saken er jo den at vi må ha et sted å drømme oss bort fra for å virkelig sette pris på fritiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>