Guide to Paris: Romantic hotspots

Dette er en post for alle som vil forelske seg litt i Paris og som trenger tips til fine steder å se.

LES PARCS MAGNIFIQUES
Ettersom Paris er en by av asfalt og betong, føles det ekstra godt når man kan vandre i en blomstrende park, nydelig utført av parisianerne, som tydeligvis bryr seg om at det skal se estetisk vakkert ut. Hittil har jeg falt for fire parker:

1. Parc Floral de Paris er nok den aller fineste parken i Paris. Det vil si, den ligger i utkanten av Paris, i bydelen Vincennes, men det tar kun 15 minutter med metroen fra sentrum. Parken er ubeskrivelig vakker om våren, når floraen er i full blomstring. Her finner man blant annet en utendørs konsertarena, en stor lekeplass (inkludert en skikkelig tøff hindreløype, som jeg har lyst til å prøve selv, hehe!), café som serverer iskrem og forskjellige drivhus med eksotiske trær og planter. Utenfor parken finner man også de store PARIS-bokstavene jeg har blitt avbildet vedGoogle map.

2. Parc des Buttes-Chaumont er min favorittpark i gåavstand fra her vi bor. Alt i den er menneskeskapt; trær, planter, den magiske fossen, grotten, innsjøen, broene, kuppelen på toppen og så videre. Her er det fint å gå seg en tur, ligge i gresset med jordbær og en god bok, eller ta seg et glass og en matbit på en av caféene. Her om dagen så vi en gruppe som hadde spent opp en stram line fra kuppelen på toppen, over innsjøen og ned på gresset på den andre siden, og alle som ville kunne bli spent til lina og sveve nedover i full fart, gratis!  Google map.

3. Jardin du Luxembourg er veldig romantisk. Løvverket ligger som et slør foran himmelen og skaper et spesielt lys, perfekt for å kline og holde hender på en benk. Google map.

4. Parc Monceau er eventyraktig med en gammeldags karusell, små bekker og broer og store trær man kan gjemme seg bak. Se mine bilder fra parkenGoogle map.

 

LES VUES MAGIQUES
Å se utover Paris fra et godt utkikkspunkt er helt fantastisk, spesielt med tanke på Eiffeltårnet. Det er såklart veldig lett gjenkjennelig og gjør noe med hele landskapsbildet. Dessuten er byen så blendende hvit fra oven, vakkert! (Ta med solbriller!)

1. Utsikt fra Parc de Belleville. Veldig pent både dag og natt, men spesielt vakkert sent på kvelden, når Eiffeltårnet blinker og glimrer i takt med stjernene. Parc de Belleville i seg selv er ikke veldig fin, men det er verdt å se utsikten! Etterpå kan man gå ned Rue de Belleville og se på alt det fine, rare og stygge. Google map.

2. Utsikt fra Sacre Coeur. Hele stedet rundt Sacre Coeur er fint, synes jeg (bortsett fra alle turistene og de innpåslitne selgerne). Når man har gått opp alle de bratte trappene, med den nydelige kirken som mål, og man når toppen og tilfeldigvis ser seg tilbake, er det som å bli slått av den vakreste knyttneven du kan tenke deg. Ja, for det gjør nesten litt vondt. Google map.

3. Utsikt fra Ballon air de Paris. Her betaler man 10-12 euro for å bli med en gigantisk heliumsballong opp 150 meter over bakken. Nydelig utsikt mot Eiffeltårnet og byen, sett fra den andre siden enn til vanlig. Luftig og artig (og bittelitt skummel) opplevelse. Hjemmeside. Google map.

4. Utsikt fra Eiffeltårnet. Jeg vil anbefale alle å ta trappene! Det koster kun 5 euro og man slipper den milelange køen for latsabbene som vil ta heisen. Man kjenner det litt i beina etter hvert, men når man når første platå er det så verdt det! Google map.

 

LES PROMENADES ROMANTIQUES
Hånd i hånd, med sola i ryggen eller med lyden av regndråper som treffer en paraply for to. Oh…

1. Kjærlighetsbroen ved Notre Dame (Pont de l’Archevêché). Broen er dekket av hengelåser i alle former og farger. På hengelåsene har de risset inn navnene sine, for så å kaste nøkkelen i elva under, som en evig kjærligheterklæring. Vi har vært vitner til at et vennepar har gjort dette. Så romantisk a gitt ♡ Google map.

2. La coulee verte, “den grønne korridoren” er en gangvei som begynner ved Bastille og ender opp ved Vincennes-skogen. Her kan man ha en 4,5 kilometer lang samtale, med mange kyssepauser i mellomtiden såklart. Grønt, vakkert og behagelig tempo. Se mine bilder herGoogle map.

3. Rue Irenée Blanc / Rue Jules Siegfried. Det er bare to små gater, men herrejemini så pent, rolig og romantisk. Det er som å komme til en egen liten by i en annen tidssone. Det blir litt som kolonihagene i Oslo. Husene er søte og små, hagene velstelte, brosteinsbelagte gater uten bilder. Etterpå kan dere komme på te og croissanter hos meg, siden jeg ikke bor så langt unna. Google map.

4. Quai de la Loire, vandre langs Seinen. Her er det bare så utrolig fint! Når sola skinner, strømmer parisianerne hit for å ha piknik og spille pétanque med gode venner. Her finner man folk i alle aldre. God stemning!! Metrostasjon: JaurèsGoogle map.

 

Jeg kommer nok med flere Parisguider etter hvert. Håper noen finner det av interesse!

18 thoughts on “Guide to Paris: Romantic hotspots

  1. Åh, herlighet, du har virkelig vekket et behov hos meg; å dra til Paris. Jeg bare må dit. Må bare finne en å reise med :p
    Superfine bilder, Ida!!

  2. Fine innlegget:) Ser frem til flere parisguide innlegg:)

    SV;supert at du vil være med på bloggportrett!(yay!), sender deg en mail vettu!:)

  3. Wiiii – så FINT!! Jeg skal ta vare på denne (OG sende den til venninna mi som skal ta 2vgs i Fraaance til neste år!) Og du: du tar fantastiske bilder!

  4. En dag skal jeg dra til Paris. Har lenge hatt lyst til det, så det må bli en dag. Jeg får enda mer lyst når jeg ser bildene dine, Ida.

  5. Faar jo ikke noe mindre lyst aa besöke Paris av innlegg som dette! MAA vinne turkish lotto snart altsaa!! Paris fremstaar jo som den ultimate romantiske byen og drömmen er en kjaerlighetsferie dit <3

  6. Fantastiske tips! Fikk faktisk sett mange av tipsene :-) Likte spesielt godt varmluftsballong og party monceau.. Og jardin du Luxembourg. Og hele fantastiske Paris:-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>