Fresh princess of belle air

De Franske Alpene, St. Sorlin d’Arves, 1600 meter over havet (ytterligere 1000 meter i slalåmbakken).


(geit)

“Welcome to my office,” ropte han og slo armene ut i hver sin retning, mens skiene førte ham sakte nedover i baklengs posisjon. Med et lite kast på kroppen satte han utfor, og før vi visste ordet av det, var han som en liten peanøtt der nede i bakken. Tenk å ha selveste Alpene som kontor! Ja, det er faktisk sant! Han, venn av franskbeinet, kjører slalåm med funksjonshemmede og psykisk utviklingshemmede i spesialutviklede “sleder”, et helt fantastisk konsept, but that’s another story.

Selv var jeg litt forsiktig i starten, jeg hadde tross alt ikke stått på slalåm siden slutten av 90-tallet, da snowboardinteressen tok over for fullt. Men jeg er jo som resten av dere født med ski på beina, så etter en liten stund følte jeg meg som en Aamodt eller Kjus og ødela løypene fullstendig!

Lenger ned og lenger opp igjen, sikkert 2500 meter over havet, sto vi og beundret en utsikt av hvitkledde fjell på rad og rekke, som tannraden til Jens. “Der er Mont Blanc,” pekte han med skistaven. MONT BLANC, Europas høyeste fjell! Gått av banen, tenkte jeg. Og da han skrudde av håndtaket på skistaven sin og ba meg ta meg en sup, ga jeg meg ende over. Han hadde faktisk ALKOHOL inni skistaven sin! Snakk om å være rutinert!

Wow, det har vært tidenes ferie. Faktisk en av de beste jeg har hatt! I flere dager nå har vi grusa ned bakkene og blitt slitne i legger og lår. Vi har spist mye sunn og usunn mat og drukket lokal vin. Føler også jeg har fått nok frisk luft nå til å leve litt lenger i asfaltjungelen Paris. Jeg har smilt fra øre til øre og vært glad hver dag, ganske ulikt meg. Ikke engang da 50 euro blafret ut av jakkelommen min og forsvant med vinden, klarte jeg å mane fram litt sur&gretten! Det vakreste landskapet EVER og varmen fra solen gjorde meg bare blidere og blidere, og absolutt ingenting kunne ødelegge humøret mitt! Det er ikke akkurat slik at jeg vasser i penger, men de femti euroene kunne like så godt vært et dropspapir just der og da. Lykkelige tider! (Skal forøvrig innrømme at jeg ble litt snurt da vi litt senere kjøpte en tube solkrem og klarte deretter å miste den på den koooorte strekningen mellom butikken og huset…….. solkrem er viktig da!!)

Føler meg så fresh. Vil ikke dra herfra!


/all photos private

 

27 thoughts on “Fresh princess of belle air

 1. Fantastisk!!! Der skulle jeg vært i dag, og fått litt godthumørmedisin! Etter en dag i kalde nord med regn og vind og vondt i hue…men når jeg tenker meg om gjorde det godt bare å se bildene dine!! Klem fra Anette :)

 2. Åh, det så helt fantastisk ut. Like snøfylt som her i Kauto, bare med bakkar og berg. Her er det jo helt flatt :p

  Alkohol i skistaven var forøvrig et bra tips… ;)

 3. Herrejemini, for en ferie! Solkrem for sjela!

  Og jeg tar gjerne i mot noen tips om hvordan man tar ok bilder med snø. Det er vanskelig.

  SVAR: Oj, hah, ja, jeg bare knipset egentlig jeg.. man maa vel ha isoen paa 80 eller 100 hvert fall. Aa ta bilder i sola med snö i bakgrunnen er vanskelig ja, mye motlys.. skal lese meg opp paa saken ;)

 4. Høres ut som du har hatt en helt fantastisk ferie! Nå gleder jeg meg skikkelig til å reise hjem til vinterland i nord i påsken, bare stå på ski å kose meg hver eneste dag!!! : D
  Fine bilder, og det høres ut som han duden har en flott jobb. Lurer på hvordan vi ikke har noe sånn i Norge.. Ett av verdens beste og rikeste land. Gah.

 5. For det første; den overskriften var fantastisk, haha, du er dronninga av ord! N-y-d-e-l-i-g-e bilder, skulle ønske jeg også fikk oppleve Alpene en gang, men om jeg ikke får det, kan jeg godt leve på disse bildene dine altså! Ha en fin torsdag der i Pariiiis :)

 6. Høres helt fantastisk ut turen deres da :-) Må være litt av en opplevelse :-) Haha, bra du ikke brukte energien på å være sur på turen da, viktig det ^^

 7. Fy søren! Blir helt målløs av bildene du har delt med oss! Vakrere naturlandskap skal man lete lenge etter! Håper du storkoser deg!

 8. WOW! Skulle gjort mye for å være akkurat der sammen med deg! Ser helt fantastisk ut! Du er heldig altså <3 Utrolig fint å lese hvor godt du hadde det. Dessuten er det så fint skrevet, som alltid <3

 9. NY-DE-LIG! Ser ut som himmelen :) Jeg planlegger fortsatt å dra til Paris, men får ikke dratt før lønningsdag 12. mars! Er du mottagelig for besøk 16.-18. kanskje kanskje?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>