Baguette, go home!

JEG HAR BAKT MITT FØRSTE BRØD!

Jeg har vært hjemmeværende husmor i fire måneder nå og har snakket om at jeg vil lage mitt eget brød sin jeg kom hit, så det var vel strengt talt på tide. Jeg kan jo ikke være dårligere enn Fotballfrue, og med dette er jeg ett steg nærmere min store drøm om å utgi min helt egen bok. Den skal hete ‘Franskbeinpikes Dagbok’ (tittel er under utredning).

Det er ikke så lett å handle her i Frankrike, for alt heter noe annet. Så da mamma sa at jeg blant annet måtte bruke kli og rug og sammalt hvete, ble jeg litt i villrede. Google Translate er absolutt ikke til stor hjelp heller. Så jeg gikk på butikken og kjøpte det som så ut som noe brødbrukbart:

Og jeg skal si dere at det ble en ren suksess! Det luktet hjemmebakt brød i en mils omkrets, det er jeg sikker på.

Jeg var kry som en hane, og når franskbeinet kom hjem, spurte jeg såklart med en gang om han ville smake.

Nei, han var ikke sulten………… men jeg bare: “SPIS, FOR FAEN!”

Flere timers slit uten å få noe cred, nei takk! Så han tok en liten bit, og spurte deretter om jeg hadde brukt salt. Nei, det hadde jeg faktisk glemt. Well, it would taste better with some salt. …………. Wtf, er det alt du har å si!? Å nei, franskbein er aldri målbundne – da jeg la ut et skrytebilde på Facebook for å vise min mor, skrev han “is that a fly on the top?”

Så. jævla. frekk. Det er en ROSIN, &%”!$”!!)#=(!. For jeg var så lur å putte litt frokostblanding i deigen. Jeg er jo bare en stakkars nordmann som er glad i grovbrødet mitt. Grov, grovere, grovest, liker det sånn.

VIL DERE SMAKE? Si ja.

36 thoughts on “Baguette, go home!

 1. Ja, jeg vil smake! Men rosiner er stygt…. ; )

  SVAR: Hehe, det var bare rosiner som ble med. Liker heller ikke rosiner i brød og kaker…

 2. Ha ha, fantastisk!! Franskbeinet burde skamme seg ;) Og jeg kjøper gjerne en hel stabel med bøker – som jeg kan gi i julegave til mine brødelskende tanter og venninner :)

  SVAR: Hihi, så bra! :D Franskbeinet er ikke så fæl egentlig, han satte pris på at jeg bakte ;)

 3. Jeg måtte humre for meg selv, her jeg sitter på skolebiblioteket etter spansktemtamen. Du er så flott!! Bildene er sånn… franks, jess! Også sprer du glede, selv om franskbeient ikke ble like impressed! Jeg synes du er flink, jeg! ;)

 4. Jeg VIL smake! Ser ut som du har putta masse spennende oppi der;) Haha og synes han må begynne å passe seg ellers kjører du vel hele brødet ned i halsen på han snart! Eller er det oppspist? Ser veldig godt ut!!

  SVAR: Brødet er såpass kraftig anlagt at jeg sikkert kan slå ham ned med det ;D

 5. Utifra tittelen på boka di tror jeg vi snakker bestselger straight away! Den rosinen fikk meg til å miste lysten, men før jeg så den fikk jeg skikkelig lyst på grovbrød!

  SVAR: Haha, det var kanskje tre rosiner i hele brødet ;)

 6. Flinkis! Selvfølgelig vil jeg smake! Men håper det er greit om jeg tar bort rosinene..? Jeg synes de er best helt alene som de er ;-)

  SVAR: Seff, tror jeg har plukka vekk de rosinene som er.. de havna oppi deigmassen når jeg helte over litt frokostblænding.

 7. Ha ha ha ler meg ihjel av deg! Du er bare fantastisk!
  Det ser jo kjempe godt ut! Og man krydrer jo bare med litt salt pålegg da vel? Tipper det smaker nice!

  Elsker alle bildene!
  :D

 8. Oioi, hjemmebakt brød, nå begynner man å bli skikkelig voksen! Mannfolk flest er litt sånn, mitt mannfolk er mer sånn *klappe på hodet* “åh, så flink du har vært! neste gang så kanskje jeg skal gjøre det istedet”. Ikke hele tiden og ikke helt sånn, but you get the picture.

 9. SELVFØLGELIG vil jeg smake!! :) Jeg har så lyst på at jeg får fnatt. :)
  Dumme mammaen og franskbeinet (bare midlertidig) som ikke ville smake. Dumme dummingene. :D
  Herlige bilder. SMAK!

 10. HAHA! Genialt!
  Frokostblanding..? ingen dum ide, bare dumme franskbein!
  Matlaging er jo en kreativ prosess? Trodde franskmenn visste sånt jeg..

 11. Åååå, SÅ glad jeg fant den nye bloggen din! Datt over speilvendt i går og ble lettere deprimert når jeg så du hadde avsluttet den uten å linke videre! Flytter selv til Paris om kun en mnd så utrolig morsomt å se andre norske som har flyttet dit :)

  SVAR: Så kooos :}) Hvorfor flytter du til Paris?

 12. Planen er å gå på skole da :) Krysser fingrene for at jeg kommer inn der jeg vil!

  SVAR: Kult, håper du sier i fra hvor du havner. Skal du lage Parisblogg kanskje?

 13. Skal ikke se bort fra at det detter inn en kommentar om det ;)

  Vi får se, er nok ikke umulig, forsøkte på det sist jeg hadde et lenger utenlands-opphold, men da hadde jeg aldri tid….. Kommer nok isåfall en request din vei om å lage en header :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>